Zcooly Hack

Kom igång med programmeringen

Visste du att år 2020 kommer det saknas ungefär en miljon programmerare i Europa? För att Sverige skall bli ett konkurrenskraftigt land har skolverket nu valt att programmering skall ingå i den svenska läroplanen. Detta för att öka förståelsen och intresset för datalogiskt tänkande och programmering hos både pedagoger och elever. Vi vet vad som krävs för att starta upp programmering i din skola!

Syftet med Zcooly Hack är att få igång och skapa en trygghet hos dig som pedagog att arbeta med datalogiskt tänkade och programmering i din undervisning. Vi älskar och drivs av att se barn utvecklas. Det stora intresset för Zcooly Hack har gjort att projektet växt snabbare än vad vi kunnat drömma om.

Med vår mångåriga erfarenhet vågar vi påstå att vi vet vad som krävs för att komma igång med programmering i skolan. Våra pedagoger har tagit fram en omfattande studieplan och ett innehållsrikt studiematerial, vilket hjälper skolor att inkludera programmering i undervisningen enligt Lgr11.

Zcooly Hack består av ett antal utbildningstillfällen där pedagoger och elever utbildas i programmering. Zcooly tillhandahåller erfarna pedagoger som kommer att närvara på samtliga utbildningstillfällen för att utbilda pedagogerna och eleverna i datalogiskt tänkande och programmering.

Zcooly Hack finns i mängder av varianter och vi skräddarsyr programmeringsutbildningen utifrån din kommun eller skolas behov. Vi skapar oss en bild av hur långt ni har kommit med programmering och hur vi på bästa sätt kan lägga upp utbildningen utifrån era resurser och scheman.

Kommande kurser

NÄSTA ZCOOLY HACK

Fortsättningskurs V.25 – Världskulturmuséet, Göteborg

Är du intresserad av att lära dig mer om programmering? Är du mellan 9-14 år? Vill du vara med på en fortsättningskurs med Zcooly Hack i sommar? Nu erbjuder vi en fyradagarskurs i programmering, 19-22 juni!

Fortsättningskursen kommer låta deltagarna experimentera mer med programmering, det kan handla om robotar, micro:bit med mera. Vi kommer även att introducera deltagarna till grunderna i kodspråk som går ifrån blockprogrammeringen i Scratch mot språk som liknar de programmerare använder.

För att delta i kursen behöver man ha viss tidigare erfarenhet av programmering, gärna av Scratch eller liknande. Zcooly Hack eller jämförbara kurser är en utmärkt grund.

Kursen kommer denna gång att äga rum på Världskulturmuséet i Göteborg, ett stenkast från Korsvägen.

Fyll i uppgifterna i formuläret nedan för att säkra din plats (anmälan ska fyllas i av en vuxen). Antalet platser är begränsade och vi tillämpar först till kvarn så se till att skicka in en anmälan redan idag! Kostnaden för kursen kommer att ligga på 1995kr och är ett självkostnadspris. Då ingår lektioner, lunch, mellanmål, aktiviteter och visst material.

Vi ser fram emot att få programmera med er i sommar!

Fyll i formuläret nedan om du vill
anmäla ditt barn till Zcooly Hack

 Jag är över 18 år gammal

Tidigare kurser

Här kan du se ett urval av bilder från några tidigare programmeringsläger

Halmstad (Augusti 2015)
Skövde (Juni 2015)

Vi har även haft kurser på följande platser:

 • Göteborg (Februari 2016)
 • Göteborg (Juni 2015)
 • Göteborg (Februari 2015)
 • Skövde (Oktober 2014)
 • Västra Frölunda (Juni 2014)
VAD DU FÅR
 • Trygghet hos pedagogerna i att kunna undervisa i programmering
 • Full fart i programmering på hela skolan
 • Programmeringsutbildning lokalt på respektive skola
 • Anpassad programmeringsutbildning utifrån resp. skolas förutsättningar och önskemål
 • Färdigt studiematerial med uppgifter fria att användas även efter genomförda utbildningar
 • Programmering naturligt integrerad i undervisningen enligt Lgr11
 • Tillgång till kompetenser hos ett professionellt spelutvecklingsföretag
INTRODUKTION AV ZCOOLY HACK

Fyll i formuläret nedan om du vill ha
en introduktion av Zcooly Hack
för din kommun eller skola

 Jag är över 18 år gammal

Nyfiken på Zcooly?

Kontakta oss
Chäthrin Wadström

Chäthrin Wadström
App-Pedagogen
Tel: 073 660 69 60

Mats Ahlin

Mats Ahlin
Kundansvarig
Tel: 073 800 27 30

Zcooly-Pi